
Hitre hruške
Hruška debeluška, celo leto jih nestrpno čakamo potem pa dozorijo prav vse naenkrat. In kaj sedaj, ena za zajtrk, ena za malico in še ena za sladico.
Bolj enostavno božanskega predloga kot je tale sladica ne boste našli.
Potrebuješ:
- 8 mini hrušk (junijska lepotica)
- Žlička masla
- Žlica medu
- Cimet
Postopek:
Pekač obložimo s peki papirjem. Naše mini hruške prepolovimo, z žlico izdolbemo peške in zložimo na pekač. Potresemo s cimetom, koščkom masla in pokapamo z medom. Pečemo v ogreti pečici 20
minut na 160C. Še tople postrežemo s kepico sladoleda, ker v poletnih mesecih brez sladoleda ne gre. Pokapljamo s sirupom, ki je ostal na peki papirju (najboljši del, ki ga je greh pozabiti na pladnju).
PS.: za ekstra hrustljav dodatek lahko uporabite drobljenec iz zgornjega recepta.