
Churrosi
Kje ste pa vi nazadnje dopustovali?
No moj zadnji dopust je bil na Kanarskih otokih in še vedno ne morem pozabiti njihovih churrosov. No, ker očitno tja še nekaj časa ne bom šli, da bi jih jedli si jih pripravimo doma. Preizkusi tale recept in naj tudi tebe vsaj za ugriz odpelje na Kanarske otoke.
Churrosi so španska sladica iz ocvrtega paljenega testa, še vroči povaljani v sladkor in cimet. Zraven pa po navadi ponudijo čokoladno omako.
Sestavine:
- 95g moke
- 75ml mleka
- 75ml vode
- 7,5g sladkorja
- 2,5g soli
- 60g masla
- 3 jajca
Mleko, vodo, sladkor, sol in maslo zavremo. Odstavimo iz ognja in umešamo moko v mešanico, da se naredi kepa testa. Pristavimo nazaj na ogenj za 2 minuti in mešamo, da se ne prismodi. Odstavimo iz ognja prestavimo v drugo posodo in miksamo, postopoma dodajamo jajca ter miksamo, da dobimo svetlečo maso brez grudic. Maso prestavimo v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom. V vroče olje nabrizgamo churose poljubne dolžine in pečemo nekaj minut, da dobijo zlato barvo. Poberemo jih iz vročega olja odcedimo na brisačko in nato povaljamo v sladkorju in cimetu.
Zraven postrežemo čokoladno omako, lahko jih posujemo z oreški, sadjem… Domišljiji dajte proste roke, in dober tek.