Sweetly

Polnjene breskvice v testu

Poletje se sicer poslavlja, ampak za eno poletno sladico smo pa vseeno kajne? S tole zagotovo požanješ same: »Mmmmm, tole je pa res dobr!«

Sestavine:

  • 5 breskev
  • zavojček listnatega testa
  • 5 žlic ovsenih kosmičev
  • 5 žlic kokosa
  • 5 žlic medu
  • 50 g zmehčanega masla
  • rumenjak za premaz
  • sladoled

Breskve operemo in odstranimo koščic, to je najzahtevnejši postopek pri izdelavi. Breskvice morajo biti ravno prav zrele, da lahko koščice izluščimo iz sredice s tem, da breskev ostane cela (pomagamo si z nožem in žlico, pazi na prste!). Zmešamo kosmiče, kokos, med in maslo v kremast nadev, s katerim nadevamo breskve. Zvaljano listnato testo narežemo na centimeter debele trakce s katerimi ovijemo vsako breskvico. Premažemo z rumenjakom in pečemo cca 45 minut, 160C, da testo postane zlato rjave barve. Vzamemo iz pečice in se vroče postrežemo s sladoledom in piškotnim drobljencem ter prelijemo z žlico meda.