
Pavlova (brez jajc, glutena in mleka)
Potrebuješ:
- 1 pločevinka čičerike
- 150 g sladkorja
- 2 žlički koruznega škroba
- ščepec soli
- žlička kisa
- vanilja
- 300 ml veganske smetane za stepanje
- 10 g kokosoveas sladkorja
- sveže kosmulje, črni ribez, jagode
Postopek:
Čičeriko precedimo. Vendar pozor! Tokrat čičeriko porabite za kakšno drugo jed, vodo ki jo običajno zavržemo pa bomo uporabili namesto beljakov za pripravo naše pavlove. Čičerikino vodo s kozico pristavimo in kuhamo 5 minut na zmernem ognju da se volumen zmanjša za tretjino. To naredimo že dan pred pripravo, čičerikina voda naj bo shranjena v hladilniku. V ćčisti posodi pričnemo z miksanjem čičerikine vode, kmalu se začne peniti v sneg, postopoma dodajamo sladkor in sol. Miksamo 5 minut, dodamo še kis in škrob ter miksamo še 2 minuti. Oblikujemo v krog v sredini naj bo bolj votla da jo bomo lahko obložili s smetano in sadjem. Pečemo v ogreti pečici 130C 10minut, nato pa zmanjšamo na 100C in pečemo 1uro in 20minut, ugasnemo pečico in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Sladko smetano stepemo, dodamo še sladkor. Ohlajeno pavlovo obložimo s stepeno smetano in jagodičevjem.