Masterpiece of

tres doux

There are many variations of passages of Lorem
Ipsum available, but the majority.

KDOR ZaKUHA TA POJE

Zadnje skoraj polno leto dni sem posvetila naši prvi kuharski knjigi, ki sva jo pripravili skupaj z ustvarjalko portala Družinski izleti Ano Hudobivnik s katero sva sodelavki na veterinarski kliniki in dobri prijateljici. Idejo za le to nama je dala Anina hčerka, saj je kot mlada nadobudna chefinja želela sama pripraviti slaščice. Kmalu sta ugotovili, da kuharskih knjig z velikimi črkami za naše najmlajše na našem trgu ni. Zdel se nama je skrajni čas, da uporabiva strokovno znanje, ljubezen do dela in naš trg obogativa z zanimivim projektom. Nisva se obotavljali, sklicali “krizni vikend kamp izlet” in sestavili plan. Seveda ni šlo brez dejstva, da je mačkon Didi pomemben del mojega življenja, zato tega projekta vsekakor ni smel zamuditi. Postal je glavna zveza naše knjige.

Ne veš kaj podariti?

Knjiga je zagotovo najlepše darilo.

Skozi zabavno zgodbo treh junakov, deklicama Vito in Oljo ter mačkonom Didijem, najmlajše spodbudi, da si sami pripravijo jedi.

21 enostavno uporabnih, atraktivnih receptov, (za prav vse, ne samo za malčke;)) pripravljene v zdravi različici. Recepti so obogateni s fotografijami postopkov priprave za lažje sledenje. Le kdo bi rekel ne banana split zajtrku?

Otroci bodo krepili svoje motorične spretnosti in komunikacijske sposobnosti, zlasti če pri pripravi sodelujejo z drugimi.

Kuhinja, kjer so nerodni pripetljaji praktično doma, je idealen poligon, na katerem lahko otroci krepijo svojo sposobnost reševanja problemov in se učijo improvizirati.

Ker je treba pred kuhanjem pripraviti nakupovalni seznam, poiskati manjkajoče sestavine, nato pa jed po navodilih pripraviti, se razvijajo tudi njihove organizacijske sposobnosti.

Vzgojne note: recikliranje odpadne embalaže, skrbi za okolje, varčevanju z vodo in skrbi za red v kuhinji, NEzavračanje hrane.

Spoznavanje osnovnih veščin v kuhinji, uporabno znanje, otroci s pripravo lastnih jedi obrok tudi raje pojejo.

Knjiga je v celoti napisana z velikimi tiskanimi črkami za lažje razumevanje.

Obogatena s fotografijami postopkov, atraktivnimi fotografijami končnih izdelkov, zabavne ilustracije.

Zanimivosti in QR kode, kjer si lahko otroci skupaj s starši preberejo še več zanimivosti.

Nasveti za igre, pobarvanka in še kaj bi se našlo.

Mnenja o naši knjigi so podali tudi Ana Roš, Marko Juhant, Stojan Kostanjevec.

Možnost izdelave personalizirane kuhalnice.

Luštni predpasniki za deklice in fantke.